עוף עם גריסי פנינה של אורלי
עוף עם גריסי פנינה של אורלי
רכיבים:
כוס גריסי פנינה
2 בצלים
2 כפות שמן
8 תפו"א חתוכים
מלח
פלפל שחור
פפריקה
אופן ההכנה:
משרה את גריסי הפנינה
בינתיים מטגנת את הבצלים ב 2 כפות שמן בסיר שיכול להיכנס לתנור, כאשר משחים מכבה את האש.
מסדרים מעל לבצל שכבה אחת של כ8 תפו"א חתוכים לחצאים.
מסננים את הגריסים ושופכים מעל תפוחי האדמה ומתבלים.
בצד מתבלת את חלקי העוף באותם התבלינים ומניחה על הגריסים.
מוסיפה מים רותחים כמעט עד שמכסה את העוף (לא לגמרי)
מביאה לרתיחה מכסה את הסיר ומעבירה לתנור ל 4 שעות שעתיים 180 מעלות ועוד שעתיים 140 מעלות..
כמובן שניתן להוסיף חומוס או שעועית שהושרתה מראש או של סנפרוסט..
מסר מאורלי: יוצא ממש טעים!
כיצד נתייחס?
כל כרע עוף = 4 מנות חלבון
פולקה =1 מנת חלבון
משולש = 3 מנות חלבון
כל חצי כוס גריסי פנינה לאחר בישול = מנת פחמימה
תפו"א קטן = מנת פחמימה
